Kun haluat siirtää verkkotunnuksen toiselta palveluntarjoajalta Louhelle tai toisin päin, pyydä siirtoa siltä osapuolelta, joka hallinoi tällä hetkellä verkkotunnusta.

Siirtoprosessi aloitetaan siirtolukituksen poistamisella. Sinulle lähetetään samalla verkkotunnuksen siirtoavain whois -tiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Jotta siirto menee mukavasti, kannattaa varmistaa, että Louhelle annettuihin yhteystietoihin on merkitty oikein yhteyshenkilön sähköpostiosoite. Yhteystiedot voit tarkistaa Oma Louhi -palvelussa.

Toinen tärkeä asia siirrossa on valtuutusavain. Olet saanut valtuutusavaimen joko kirjepostina kotiisi tai sitten valtuutusavain on palveluntarjoajalla, jolta olet siirtämässä verkkotunnusta Louhelle.

Kun verkkotunnuksen siirto on aloitettu, saapuu yhteyshenkilön sähköpostiosoitteeseen viesti Louhelta. Viestissä pyydetään siirtymään verkkosivuille, jossa siirto hyväksytään painamalla I approve-näppäintä.

Com, net, org, eu, info ja biz -päätteitä koskee rajoitus, jonka mukaan alle 60vrk vanhaa verkkotunnusta ei ole mahdollista siirtää.

Usein verkkotunnus pidetään lukittuna aiheettomien siirtopyyntöviestin estämiseksi. Pyydä vanhaa palveluntarjoajaasi varmistumaan, että siirtolukitus on poistettu ennen kuin siirto aloitetaan. Ei koske EU-domainia.